De top 7 redenen waarom video werkt in B2B sales

Jij wilt toch ook gebruik maken van innovatieve, onderscheidende en persoonlijke manieren om nieuwe klanten binnen te halen? Video is natuurlijk niet nieuw. En toch gebruiken nog erg weinig mensen in de B2B dit medium. Terwijl het heel makkelijk in te zetten is. Waarom zou je video in moeten zetten in jouw B2B sales proces? Hieronder de top 7 redenen.

1. Populariteit van video neemt alleen maar toe

74% van de marketeers zeggen dat video voor veel meer conversies zorgt dan alle andere soorten content (bron: Vidyard).

2. Onderscheidend en opvallend

De beslissers van een B2B DMU (decision making unit) krijgen gemiddeld 50-100 sales gerelateerde mails PER DAG. Met video zorg je ervoor dat jouw mail opvalt tussen de andere saaie tekst mails van aanbieders. Lees hier wat video prospecting is.

3. Persoonlijk

Met video maak je je boodschap super persoonlijk. Communicatie is namelijk 7% wat je zegt, 38% hoe je het zegt (toon) en 55% lichaamstaal. Die laatste twee kan je alleen met video goed overbrengen. Je prospect krijgt dus heel snel een indruk van wie jij bent, wat je bedoelt en waar je de video voor hebt gemaakt. Elke videoboodschap moet daarom ook helemaal toegespitst zijn op jouw prospect en wat hij/zij aan jou heeft.

Ga je aan de slag? Download dan hier mijn werkvel: verkopen met video!Vet Veel Verkopen Via Video GIF

4. Hogere mail open-rate en engagement

Doordat je met een videoboodschap opvalt worden dit soort mails 5X vaker geopend dan een saaie tekst mail. Daarnaast krijg je 3X vaker een respons op deze mails. En heb je 500X meer kans op het inplannen van een afspraak met je prospect. 65% van de prospects bekijkt je website naar aanleiding van een videoboodschap.

5. Call to action

In je video laat je rechtstreeks weten wat de volgende stappen zijn. Zoals bijvoorbeeld het maken van een afspraak via je meetinglink. Hierdoor spoor je je prospect direct aan om in actie te komen. Veel krachtiger dan met tekst. De gemiddelde persoon leest een bedrijfsmail eerder met een negatieve toon dan met een positieve. Met je video heb jij de toon helemaal in eigen hand.

6. Meetbaar 

Als je gebruikmaakt van goede CRM- en/of videotools kan je precies zien wanneer iemand je video aan het bekijken is. Wordt je filmpje heel vaak bekeken? Dat kan een indicatie zijn dat hij is doorgestuurd naar meerdere mensen van de DMU.

7. Geen reizen

Helemaal van deze tijd, geen reistijd, in files staan en persoonlijke afspraken nodig. Nu dat we elkaar steeds minder fysiek ontmoeten biedt video in ieder geval het beste alternatief. Je bespaart aanzienlijke reistijd en maakt de afspraak pas als je je prospect goed hebt kunnen kwalificeren.

Meer weten over video in jouw B2B salesproces? Check mijn gratis mini-training hieronder.

Plan direct jouw gratis consult

Vertel me met welke uitdagingen jouw bedrijf te maken heeft. Ik geef je tips om direct toe te passen en vertel je eerlijk óf en hóe ik je organisatie hierbij kan helpen. Plan jouw 30-minuten consult direct in mijn agenda.

Recente berichten uit het kenniscentrum

Artikel
Hoe selecteer ik de beste They Ask You Answer coach voor mij?
Je wilt aan de slag met They Ask You Answer (TAYA) en je bent ook zover dat je onderzoekt om...
Artikel
Je wil je merk versterken. Vaak is dat omdat je concurrentie er steeds vaker met die geweldige (potentiële) klant vandoor...
Podcast
In deze aflevering vertelt Wencke hoe ze met assignment selling het salesproces bij Great Place to Work van zes maanden...