B2B sales: wat is video prospecting?

Het is voor iedereen duidelijk wat video is. En prospecting is het gedeelte van het B2B sales proces waar je de eerste contacten legt met potentiele nieuwe klanten. Het is het proces van het vinden van prospects en het enthousiasmeren voor wat jij te bieden hebt. Zet die twee begrippen samen en je hebt video prospecting.

Voor koude en warme leads

Hiermee maak een persoonlijke videoboodschap voor je koude en warme leads en benader je ze op een onderscheidende manier. Het mooie van video prospecting bij koude leads is dat het niet “koud” overkomt. Doordat de ander je ziet, hoort en even meemaakt voelt het alsof ze je al een klein beetje leren kennen.

Laten zien dat je je prospect goed begrijpt

In B2B sales benader je je prospects omdat je weet dat ze met een bepaald probleem kampen waar jij een oplossing voor biedt. In je video kan je daar kort iets over zeggen zodat je boodschap de juiste snaar raakt. Je wilt immers laten zien dat jij hun wereld goed begrijpt. Met video kan je dat empathisch en oprecht overbrengen. Veel beter dan met tekst in een e-mail.

Ga je aan de slag met video prospecting? Download dan hier mijn gratis werkvel voor een succesvolle video!

Een innovatieve manier van B2B sales

Video prospecting is niet nieuw, maar omdat het toch nog erg weinig wordt ingezet is het onze missie deze vorm van prospecting op de kaart te zetten in Nederland. Het is immers een hele fijne manier om potentiële nieuwe klanten op een leuke en persoonlijke manier te benaderen. Lees hier nog meer over de 7 top redenen waarom je met video prospecting in je B2B sales proces aan de slag moet gaan.

Een zee aan mogelijkheden met video prospecting

Hoe komt het dan toch dat het nog zo weinig wordt ingezet? Hoewel ik daar geen specifieke data over heb kan het liggen aan een aantal factoren:

B2B sales professionals

  • hebben geen idee dat het bestaat
  • weten niet hoe het moet
  • weten niet wat de voordelen zijn van video prospecting
  • weten niet hoe makkelijk het is om te doen
  • weten niet dat er diverse (gratis) tools op de markt zijn waarmee je dit makkelijk kunt doen
  • B2B sales teams zijn, net als echte mensen 😉 , vastgeroest in hun methodieken en gewoontes; kortom verandering is lastig voor de mens

 

Andersom betekent dit dat als jij dit gaat inzetten met jouw sales team van B2B professionals jullie heel snel als onderscheidend en innovatief worden gezien. Helemaal van nu en nog onontgonnen gebied. Pak je kans!

Plan direct jouw gratis consult

Vertel me met welke uitdagingen jouw bedrijf te maken heeft. Ik geef je tips om direct toe te passen en vertel je eerlijk óf en hóe ik je organisatie hierbij kan helpen. Plan jouw 30-minuten consult direct in mijn agenda.

Recente berichten uit het kenniscentrum

Video
Je weet dat de vraag gaat komen. Wat kost dat? De meeste B2B bedrijven waar ik over de vloer kom...
Artikel
Een van de nadelen van contentmarketing is dat het lang kan duren voordat je resultaat ziet. Je schrijft een relevant...
Artikel
Overweeg je om met They Ask You Answer (TAYA) te beginnen? Dan brandt de vraag: wat gaat deze investering mij...