FLYNQ logo

Wat is They Ask, You Answer?

Regelmatig krijg ik deze vraag. Als eerste gecertificeerde coach van deze methodiek en schrijver van de Nederlandse editite van het boek vertel ik je er alles over.

They Ask, You Answer is een methodiek en bedrijfsfilosofie met één obsessie: “Welke vragen leven er bij mijn ideale potentiële klant (ICP)?” Met een vast programma van 10 duidelijke concepten, zien duizenden bedrijven met They Ask, You Answer, de gewenste verkoopresultaten van hun contentmarketing.

They Ask, You Answer wordt toegepast door duizenden bedrijven over de hele wereld, waaronder B2B en B2C bedrijven in de software, techniek, detailhandel, productie, bouw, gezondheidszorg, onroerend goed, maakindustrie en tientallen andere branches. Veel van deze bedrijven zijn in 1,5 jaar de autoriteit in hun branche geworden. Wil jij dat ook? Lees dan verder.

De essentie van They Ask, You Answer is eenvoudig: goed geïnformeerde prospects worden blijere, betere klanten.

Als jouw potentiële klanten vragen stellen, moet je ze beantwoorden – open, eerlijk en transparant – op je website en op alle andere (online) plekken waar deze zich bevinden. Daar komt de naam voor de methodiek dan ook vandaan: They Ask, You Answer. Het idee en bijbehorende boek is geschreven door Marcus Sheridan, die deze methodiek zelf heeft ontworpen toen zijn eigen bedrijf in 2008 op het punt stond failliet te gaan.

Wanneer we onze (potentiële) klanten voorzien van alle informatie over onze producten en diensten – zelfs die dingen die ongemakkelijk zijn, zoals prijs, kosten en de nadelen, op een eerlijke en transparante manier – dan…

  • Bouwen we vertrouwen op met onze doelgroep
  • Wieden we ongeschikte klanten uit
  • Maken we het aankoopproces soepeler en sneller

Wat heb ik aan They Ask, You Answer?

De They Ask, You Answer methode leert je de juiste geschreven en video content te maken, die content zo te organiseren en te indexeren dat hij gemakkelijk te lezen is, de content in het salesproces te gebruiken en op allerlei andere (online) fora om zo meer en beter passende klanten te krijgen.

Als je dit raamwerk in je bedrijf toepast, zul je een dramatische toename zien van organisch website-verkeer, meer (en betere) opportunities, en een structurele omzetgroei.

They Ask, You Answer brengt je management, marketing- en salesteams samen rond gedeelde groeidoelstellingen en gaat je bedrijf positioneren als de meest betrouwbare bron van informatie in jouw branche.

Het They Ask, You Answer programma is het duurzame groeiplan voor jouw bedrijf.

Wanneer je de They Ask, You Answer bedrijfsfilosofie toepast in jouw organisatie dan:

  • Ben jij in controle van jouw sales en marketing toekomst en ben je niet langer afhankelijk van externe bureaus
  • Werken jouw directie, sales- en marketingteams nauw samen als één afdeling aan hetzelfde doel
  • Zorgt marketing uiteindelijk voor meer en betere sales omdat je beter gekwalificeerde prospects aantrekt

Weten hoe snel jij resultaat kunt boeken met They Ask, You Answer? Lees hier een overzicht van een gemiddeld traject en de mijlpalen.

Waarom They Ask, You Answer werkt

Eenvoud

10 eenvoudige concepten die voor elke branche gelden en die je door jouw organisatie geïmplementeerd worden.

Vertrouwen

Door openlijk de vragen van je klanten te beantwoorden, zul je gezien worden als betrouwbaar en wordt je de autoriteit in je sector.

Samenwerking

Je marketing en sales inspanningen zitten op één lijn, met gemeenschappelijke doelstellingen.

Educatief

Het gebruik van de juiste inhoud in het verkoopproces geeft je beter passende, koopklare klanten.

 

De oorsprong van They Ask, You Answer

In 2008 ging het slecht met Marcus Sheridan’s zwembaden-installatiebedrijf. De financiële crisis werd steeds erger, en klanten werden nerveus. Met toenemende afzeggingen leek zijn bedrijf, het niet te gaan redden. Maar Marcus had gehoord over contentmarketing, en hij besloot het heft in eigen handen te nemen. Hij nam zich voor om alle vragen van klanten – open en eerlijk – te beantwoorden op zijn website.

Elke avond na het werk schreef hij gedetailleerde en transparante antwoorden op elke veel voorkomende vraag, probleem en zorg van klanten die hij ooit gehoord had. Al snel begon deze content het online-verkeer op gang te brengen. Vervolgens gingen zijn sales-mensen de content met prospects gebruiken om ze zo beter te informeren.

Prospects van heinde en verre vonden hun weg naar zijn website (River Pools), aangetrokken door Marcus’ helderheid, transparantie en openhartigheid.

They Ask, You Answer was geboren.

Nu, jaren later, leert Marcus de They Ask, You Answer filosofie aan bedrijven over de hele wereld, en schreef hij de bestseller They Ask, You Answer, dat door Book Authority werd uitgeroepen tot het beste digitale marketing boek aller tijden (hier koop je de Nederlandse versie van het boek).

They Ask You Answer Nederlandse editie

Vandaag danken duizenden bedrijven hun succes aan Marcus’ raamwerk dat begint met een eenvoudig principe: Als je obsessief aan de slag gaat met de vragen, problemen en zorgen van je klanten, en als je de houding van een docent in jouw branche aanneemt, bouw je aan vertrouwen, en gaan klanten bij je kopen.

Vertrouwen ligt immers aan de basis van zakendoen.

Wil je weten of dit ook wat voor jouw B2B bedrijf is? Lees er hier meer over met voorbeelden.

Al overtuigd en wil je meer weten over They Ask, You Answer en of het wat voor jullie is? Als eerste gecertificeerde coach van Nederland van deze methodiek vertel ik je er alles over.

Maak hieronder een afspraak in mijn digitale agenda.