over mij

Maak kennis. 

Geboren op Curaçao en opgegroeid op Aruba, heb ik de eerste 20 jaar van mijn leven op een zonnig eiland doorgebracht 🦩.  Een heerlijk vrij en warm leven. Toch wilde ik zo gauw als het maar kon de wereld ontdekken.

De Verenigde Staten was voor mij een logische vervolg-bestemming.

Ik ben toen verhuisd voor mijn studies naar Miami Florida waar ik mijn Bachelor’s van Florida International University heb gehaald 🎓.

In Miami waren uiterlijk, dure merken en auto’s de rode draad. Hier heb ik op Miami Beach gedanst naast Jennifer Lopez, Marc Anthony, Gloria en Emilio Estefan. Wat een tijd!

Mijn eerste baan was sales ondersteuning voor Vincam Group, later overgenomen door ADP TotalSource in Miami. Hier heb ik drie jaar gewerkt.

De eigenaren van Vincam waren twee Cubaanse ondernemers, Carlos en Pepe, één visionair en de ander van de cijfers en processen. Fantastisch om dat van dichtbij mee te maken. Hier heb ik ook geleerd dat de samenwerking tussen sales en marketing tot geweldige resultaten leidt. Deze twee ondernemers hebben het bedrijf uitgebouwd en uiteindelijk verkocht aan ADP. 💰

 

De volgende halte was de prachtige stad, Boston, waar ik in twee jaar voltijd mijn MBA aan Boston University heb gehaald.

In Boston waren intellect (Harvard en MIT), oud geld en cultuur de rode draad. Hier heb ik voor het eerst winters meegemaakt met sneeuw. De Red Sox live zien spelen tegen aartsvijand New York Yankees en ‘Sweet Caroline’ meegezongen met het publiek.

 

Mijn laatste stop in de VS was één jaar New York. Hier werkte ik als freelance merk & marketing strategie consultant voor een start-up cosmetica merk, aura science. Ik had ook nog een tweede baantje in een luxe kledingwinkel om zo mijn appartement in Manhattan te kunnen betalen. Mijn kamer was net zo groot als de kast waar Harry Potter thuis woonde 😉.

In New York waren hard werken, uitbundig feesten en veel lopen de rode draad. Hier heb ik de begintijd van Netflix meegemaakt met de DVD’s die je per post kreeg en retour stuurde. Tennissen in Central Park en brunchen op zondag met vrienden en vriendinnen.

Omdat ik geen ‘green card’ (verblijfsvergunning) had voor de VS viel de keuze op Nederland om hier mijn carrière voort te zetten. Ik heb toen zeven jaar bij Capgemini Consulting gewerkt als sales en marketing adviseur voor grote merken zoals KPN, DHL, Philips en ICS.

Ondertussen ontmoette ik, weer, de liefde van mijn leven. We zaten op dezelfde middelbare school op Aruba, what are the odds! We zijn gevestigd in Baarn, getrouwd en hebben inmiddels twee tieners thuis.

In 2010 was het tijd om mijn ondernemerschap vorm te geven. Samen met een compagnon richtte ik brandfabric op waar we nu nog steeds B2B (MKB) bedrijven helpen met hun merkstrategie. Bedrijven zoals USoft, Deloitte, Visma | Idella, DSM, Newasco, Open Circle Solutions en anderen.

Toen ik het boek They Ask, You Answer in 2020 las, wist ik dat dit mijn volgende uitdaging moest zijn. Na het ontdekken van de identiteit, waarden en positionering van mijn klanten bleef het hangen op de uitvoering in sales en marketing. Met They Ask, You Answer had ik een raamwerk in handen waar ik mijn klanten de weg mee kon wijzen.

Boek They Ask You Answer

Onder FLYNQ B.V., mijn eigen onderneming, heb ik de coachingsopleiding van het team van Marcus Sheridan gevolgd en werd ik de eerste gecertificeerde coach van Nederland van deze methodiek. Met de goedkeuring en aanmoediging van Marcus heb ik de rechten van de Nederlandse variant van het boek gekocht van één van de grootste uitgevers van de VS, Wiley. Binnen een jaar tijd heb ik het boek naar het Nederlands vertaalt en drie cases uit ons eigen kikkerlandje eraan toegevoegd.

Met They Ask, You Answer coach en train ik jouw team om de transformatie te maken naar een salesgedreven contentstrategie waar je hele bedrijf achter staat.

Met deze aanpak leer ik jouw team zelf vissen naar klanten in plaats van dat ik ze vis geef en ze zo afhankelijk maak van mij.

Ben jij er klaar voor?

 

Danielle Navas-Brandt MBA

Gecertificeerde coach van They Ask, You Answer - eigenaar en oprichter

Klanten over mij

"Voorheen was ons verhaal veel te technisch en inhoudelijk. Na de rebranding vinden we aansluiting bij onze klanten op het niveau van visie en leiderschap. Dat zorgt voor echte partnership en een veel betere klantrelatie."

Corporate director fintech bedrijf

"Als resultaat van ons branding traject zijn we veel zichtbaarder geworden in de markt. Zoveel zelfs dat ons bedrijf is ontdekt door een groot internationaal bedrijf waar we nu mee zijn gefuseerd."

Managing director software bedrijf

"Nadat we onze complete rebranding achter de rug hadden waarderen onze medewerkers en klanten ons met hogere cijfers. Bovendien stromen die CV’s binnen die aansluiten op waar we als bedrijf heen willen."

CEO financieel technologisch bedrijf

"Sinds ons branding traject is onze focus laserscherp, groeien we jaarlijks met 15% en winnen we diverse innovatie en ondernemersprijzen."

Directeur professionele wasserij

mijn waarden

be kind

We leven ons in in de ander. We doen er alles aan om de situatie goed te begrijpen en de juiste aanpak hiervoor te implementeren.

be the change

Met voorbeeldig leiderschap laten we zien hoe een merkwaardige identiteit het verschil maakt. Alles wat we voor onze klanten doen, doen we ook voor ons zelf. We drink our own champagne. 

be genuine

We zijn onszelf en doen ons niet anders voor. Je weet wat je aan ons hebt en wat we voor je kunnen betekenen.

be responsible

We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Afspraak is afspraak. We zijn verantwoordelijk voor het succes van onze klanten en van onszelf.

be curious

We zijn altijd aan het leren. Iedere dag weer. Het is nooit “af” en het kan altijd beter. We zoeken naar de mogelijkheden ook al lijkt iets onmogelijk.